четвер, 21 травня 2020 р.


День  24  (21.05)          
         Тема: Приготування страв з яєць, їх відпуск.
         Доброго ранку всім. Просинайтесь швидше, ми готуємо сніданок.
Доменє завдання:
1. Приготувати запропоновані страви. По бажанню на вищий бал приготуйте омлет.
2. зробити  фотографії.
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
на страву: «Яйця варені»
№ п/п
Найменування продуктів
1 порція
брутто
нетто
1
Яйця
3
3
Вихід

3



Технологія приготування
При варінні яйця в шкарлупі занурюють у киплячу підсолену воду (3л води і 40-50г солі на 10 яєць) і варять:
рідкі - 3- 3,5 хв, з моменту закипання;
«в мішечок»- 4,5 - 5,5 хв;
круті – 8 – 10 хв. Для щоб легше яйця очистити від шкарлупи їх відразу ж занурюють у холодну воду. Занурюють у шкарлупі.
Подають: рідкі яйця - гарячими на пашотниці, або тарілці; яйця «в мішечок» - в шкарлупі, або обережно обчищають; зварені круто - в шкарлупі, або без неї на тарілці.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд:
Яйця овальної форми, білого або кремового кольору.
Смак:
Свіжих варених яєць.
Колір:
Яйця очищені від шкарлупи, білок білий;
жовток світло-жовтий.
Запах:
Свіжих варених яєць.
Консистенція:
Білок щільний; жовток – напіврідкий.
  
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
на страву: «Яєчня з помідорами»
№ п/п
Найменування продуктів
1 порція
брутто
нетто
1
Яйця
2шт.
80
2
Помідори свіжі
75
64
3
Масло вершкове
10
10
Вихід

120
Технологія приготування
Помідори нарізують скибочками або кружальцями, обсмажують, заливають яйцями і ставлять у духову шафу на 5-6хв. Страву можна подавати з вареною, смажено картоплею або картопляним пюре.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд:
Білок у вигляді щільної маси, жовток здебільшого густий, зверху видно помідори.
Смак:
Свіжих смажених яєць і помідорів, в міру солоний.
Запах:
Свіжих смажених яєць і помідорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар