вівторок, 19 травня 2020 р.


День  20  (15.05)
             Тема: Приготування страв з круп, їх відпуск.
1. Приготувати одну із запропонованих страв.
2. зробити 2 фотографії
Технологічна картка:
на страву: « Зрази манні, фаршировані цибулею і яйцями»

п/п
Продукти
1 порція
брутто
Нетто
1
Крупа манна
48
48
2
Молоко
40
40
3
Вода
90
90

Маса каші
-
172
4
Яйця
1/5шт
8

Начинка


5
Цибуля ріпчаста
57
48
6
Маргарин столовий
5
5
7
Яйця
1/5шт
8

Маса начинки

32
8
Сухарі пшеничні
10
10

Маса напівфабрикату
-
222
9
Кулінарний жир
8
8

Маса смажених зраз
-
200
10
Масло вершкове
10
10

або маргарин
10
10

або соус сметанний
-
75

Вихід

210або
275


Варять густу в’язку кашу, охолоджують до 1 50-60оС, додають сирі яйця і перемішують. З підготовленої маси формують кружальця. На середину кладуть начинку, і формують так, щоб начинка була в середині виробу, обкачують у сухарях, надаючи овально-приплюснутої форми, смажать з обох боків до утворення рум’яної кірочки.
Начинка. Пасеровану цибулю з’єднують з дрібно посіченими звареними круто яйцями, додають сіль, перець і перемішують.
Подають на мілкій столовій тарілці по 2 штуки на порцію, поливають вершковим маслом або соусом сметанним. Зберігають до 2 годин.
Зовнішній вигляд - зберігають форму, рівномірно обсмажені з обох боків до золотистого кольору, без тріщин на поверхні.
Консистенція - начинки - м’яка, зраз - пухка.
Смак - у міру солоний.



Технологічна картка:
   на страву: « Запіканка рисова»

п/п
Продукти
1 порція
брутто
Нетто
1
Крупа рисова або манна
45
45
2
Вода
65
65
3
Молоко
100
100
4
Цукор
10
10
5
Яйця
1/4шт
10
6
Родзинки
10,5
10
7
Маргарин столовий
3
3
8
Сухарі пшеничні
4
4
9
Сметана
3
3

Маса н/ф

225

Маса готової запіканки

200
10
Маргарин столовий або масло
10
10

або сметана
30
30

або соус

50

Вихід

200/10 або 200/30або 200/50




Готову в’язку кашу охолоджують до 60-70° С, додають сирі яйця, підготовлені родзинки, маргарин і перемішують. Підготовану масу викладають на змащений маргарином і посипаний сухарями лист і поверхню змащують яйцями зі сметаною і запікають.
Подають на десертній мілкій тарілці, нарізавши на порції, поливають сметаною або солодким соусом. Зберігають до 2 годин.
Каструля з товстим дном, вінчик для збивання яєць, пензлик для змащування, кондитерський лист, друшляк, столова ложка, лопатка.
Зовнішній вигляд - рум’яна кірочка золотистого кольору, без тріщин, на розрізі видно родзинки.
Консистенція - пухка, соковита.
Смак запах - у міру солодкий; аромат запеченої каші з родзинками.

Немає коментарів:

Дописати коментар