День 19 (14.05)
Тема: Приготування супів молочних, їх відпуск.
З раннього дитинства нам
мами варили молочні супи. Їх смак запамятався нам назавжди. Сьогоднгі у вас є
чудова нагода приготувати і пригостити своїх найрідніших, любимих мам, молочним
супом.
Домашнє завдання:
1. Приготувати один із запропонованих супів.
2. зробити 2 фотографії
Технологічна картка:
на страву: « Суп молочний пшоняний»
№ п/п
|
Назва продуктів
|
Брутто
|
Нетто
|
1
|
Молоко
|
500
|
500
|
2
|
Вода
|
550
|
550
|
3
|
Пшоно
|
80
|
80
|
4
|
Масло вершкове
|
80
|
80
|
5
|
Цукор
|
10
|
10
|
|
Вихід
|
|
1000
|
Технологія приготування
Підготовлену
крупу варять у підсоленій воді до напівготовності 10-15 хв. вливають гаряче
молоко, додають сіль, цукор і варять до готовності. При відпусканні заправляють
вершковим маслом.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – на
поверхні часточки жиру оранжевого
кольору
Колір – білий з часточками
жиру оранжевого кольору
Консистенція – м'яка
Смак і запах – солодкуватий,
слабко солоний, без присмаку і запаху підгорілого молока.
Строк зберігання молочних страв – 30 хвили
Технологічна картка:
на страву:
« Суп молочний з овочами»
№ п/п
|
Назва продуктів
|
Брутто
|
Нетто
|
1
|
Молоко |
500 |
500 |
2
|
Вода |
200 |
200 |
3
|
Капуста цвітна |
154 |
80 |
4
|
Або білоголова |
100 |
80 |
5
|
Картопля |
267 |
200 |
6
|
Морква |
50 |
40 |
7
|
Квасоля |
111 |
100 |
8
|
Масло або маргарин |
10 |
10 |
|
Вихід
|
|
1000
|
Технологія
приготування
Моркву нарізають часточками, брусочками або кубиками і злегка пасерують на
вершковому маслі, Белокочанную капусту нарізують шашками, а кольорову поділяють
на дрібні суцвіття, картоплю нарізують кубиками або часточками, стручки квасолі
- у вигляді квадратиків або ромбів і варять окремо. У киплячу підсолену воду
кладуть пасеровану моркву, доводять до кипіння, закладають
картоплю, капусту кольорову або білокачанну і варять до напівготовності. Потім
вливають гаряче молоко і варять до готовності. Наприкінці варіння кладуть
зварені зелені стручки квасолі, сіль. При
відпустці суп наливають у тарілку і кладуть вершкове масло.
Зовнішній
вигляд – на поверхні часточки жиру оранжевого кольору
Колір – білий з часточками жиру оранжевого кольору
Консистенція –
м'яка, овочі не розварені
Смак і запах – солодкуватий, слабко солоний, без присмаку і запаху підгорілого молока.
Строк
зберігання молочних страв – 30 хвили
Немає коментарів:
Дописати коментар