четвер, 14 травня 2020 р.


День  19  (14.05)
             Тема: Приготування супів молочних, їх відпуск.
З раннього дитинства нам мами варили молочні супи. Їх смак запамятався нам назавжди. Сьогоднгі у вас є чудова нагода приготувати і пригостити своїх найрідніших, любимих мам, молочним супом.
Домашнє завдання:
1. Приготувати один із запропонованих супів.
2. зробити 2 фотографії
Технологічна картка:
 на страву: « Суп молочний пшоняний»

№ п/п
Назва продуктів
Брутто
Нетто
1
Молоко
500
500
2
Вода
550
550
3
Пшоно
80
80
4
Масло вершкове
80
80
5
Цукор
10
10

Вихід

1000

Технологія приготування
        Підготовлену крупу варять у підсоленій воді до напівготовності 10-15 хв. вливають гаряче молоко, додають сіль, цукор і варять до готовності. При відпусканні заправляють вершковим маслом.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – на поверхні  часточки жиру оранжевого кольору
Колір – білий з часточками жиру оранжевого кольору
Консистенція – м'яка
Смак і запах – солодкуватий, слабко солоний, без присмаку і запаху підгорілого молока.
Строк зберігання молочних страв – 30 хвили


Технологічна картка:
 на страву: « Суп молочний з овочами»

№ п/п
Назва продуктів
Брутто
Нетто
1

Молоко

500

500
2

Вода

200

200
3

Капуста цвітна

154

80
4

Або білоголова

100

80
5

Картопля

267

200
6

Морква

50

40
7

Квасоля

111

100
8

Масло або маргарин

10

10

Вихід

1000

Технологія приготування
Моркву нарізають часточками, брусочками або кубиками і злегка пасерують на вершковому маслі, Белокочанную капусту нарізують шашками, а кольорову поділяють на дрібні суцвіття, картоплю нарізують кубиками або часточками, стручки квасолі - у вигляді квадратиків або ромбів і варять окремо. У киплячу підсолену воду кладуть пасеровану моркву, доводять до кипіння, закладають картоплю, капусту кольорову або білокачанну і варять до напівготовності. Потім вливають гаряче молоко і варять до готовності. Наприкінці варіння кладуть зварені зелені стручки квасолі, сіль. При відпустці суп наливають у тарілку і кладуть вершкове масло. 

Зовнішній вигляд – на поверхні  часточки жиру оранжевого кольору
Колір – білий з часточками жиру оранжевого кольору
Консистенція – м'яка, овочі не розварені
Смак і запах – солодкуватий, слабко солоний, без присмаку і запаху підгорілого молока.
Строк зберігання молочних страв – 30 хвили

Немає коментарів:

Дописати коментар