середа, 13 травня 2020 р.


День  18  (13.05)
          Тема: Приготування заправних супів: з макаронними виробами,  їх відпуск. Сьогодні на обід всі смакують  смачними супами з макаронних виробів.
 Домашнє завдання:
1. Приготувати  суп з макаронними виробами.
2. зробити 2 фотографії
Технологічна картка:
 на страву «Юшка картопляна з макаронними виробами»
з/п
Назва сировини
Витрати сировини
Брутто
Нетто
1
Картопля
400
300
2
Макарони
40
40
3
Морква
50
40
4
Петрушка (корінь)
15
10
5
Цибуля ріпчаста
24
20
6
Цибуля-порей
26
20
7
Маргарин  столовий
10
10
8
Вода
700
700

Вихід

1000

Технологія приготування
Макаронні вироби перебирають, макарони розламують так, що6 їх довжина становила 3-4см. Овочі нарізають відповідно до виду макаронних виробів: картоплю брусочками, коріння і цибулю – соломкою для юшок з макаронами, локшиною, вермішеллю; кубиками – для юшок з фігурними макаронними виробами.
У киплячий бульйон або воду кладуть макарони або локшину, варять 7-10 хвилин, додають картоплю, пасеровані овочі і варять до готовності. Вермішель або засипку для юшки слід класти після пасерованих овочів за 10-15 хвилин до закінчення варіння. Домашню локшину просіюють від борошна, засипають в окріп на 1-2 хвилини, відкидають на друшляк, дають стекти воді і закладають у юшку за 10-12 хвилин до її готовності.
Подають у підігрітій столовій тарілці або суповій мисці. Перед подаванням у тарілку кладуть м’ясо, птицю або субпродукти, посипають зеленню. Зелень не розмішують. Зберігають готовий суп на марміті не більше 30-40хвилин.

Вимоги до якості
Загальний вигляд – трохи каламутний, овочі зберігають форму нарізання, на поверхні зелень.
Консистенція – рідка, овочі м’які, соковиті, макарони не розварені.
Колір – з золотистими часточками жиру.
Термін зберігання : на марміті – 2 години.

Немає коментарів:

Дописати коментар