День 18 (13.05)
Тема: Приготування заправних супів: з
макаронними виробами, їх відпуск. Сьогодні на обід всі
смакують смачними супами з макаронних виробів.
Домашнє завдання:
1. Приготувати
суп з макаронними виробами.
2. зробити 2 фотографії
Технологічна картка:
на страву «Юшка картопляна з макаронними виробами»
№
з/п
|
Назва
сировини
|
Витрати сировини
|
|
Брутто
|
Нетто
|
||
1
|
Картопля
|
400
|
300
|
2
|
Макарони
|
40
|
40
|
3
|
Морква
|
50
|
40
|
4
|
Петрушка
(корінь)
|
15
|
10
|
5
|
Цибуля
ріпчаста
|
24
|
20
|
6
|
Цибуля-порей
|
26
|
20
|
7
|
Маргарин столовий
|
10
|
10
|
8
|
Вода
|
700
|
700
|
|
Вихід
|
|
1000
|
Технологія
приготування
Макаронні
вироби перебирають, макарони розламують так, що6 їх довжина становила 3-4см.
Овочі нарізають відповідно до виду макаронних виробів: картоплю брусочками,
коріння і цибулю – соломкою для юшок з макаронами, локшиною, вермішеллю;
кубиками – для юшок з фігурними макаронними виробами.
У
киплячий бульйон або воду кладуть макарони або локшину, варять 7-10 хвилин,
додають картоплю, пасеровані овочі і варять до готовності. Вермішель або
засипку для юшки слід класти після пасерованих овочів за 10-15 хвилин до
закінчення варіння. Домашню локшину просіюють від борошна, засипають в окріп на
1-2 хвилини, відкидають на друшляк, дають стекти воді і закладають у юшку за
10-12 хвилин до її готовності.
Подають у підігрітій столовій тарілці або суповій мисці.
Перед подаванням у тарілку кладуть м’ясо, птицю або субпродукти, посипають
зеленню. Зелень не розмішують. Зберігають готовий суп на марміті не більше
30-40хвилин.
Вимоги до якості
Загальний вигляд – трохи каламутний, овочі зберігають форму нарізання, на
поверхні зелень.
Консистенція – рідка, овочі м’які, соковиті, макарони не розварені.
Колір – з
золотистими часточками жиру.
Термін зберігання : на марміті – 2 години.
Немає коментарів:
Дописати коментар