День 21 (18.05)
Тема: Приготування страв з макаронних виробів, їхвідпуск.
Доменє завдання:
1. Приготувати
одну із запропонованих страв.
2. зробити 2 фотографії.
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
На страву: «Бабка з локшини з сиром»
№ п/п
|
Найменування продуктів
|
1 порція
|
||
брутто
|
нетто
|
|||
1.
|
Локшина
|
160
|
160
|
|
2.
|
Вода
|
100
|
100
|
|
3.
|
Сир
|
10
|
10
|
|
4.
|
Яйця
|
10
|
10
|
|
5.
|
Цукор
|
10
|
10
|
|
6.
|
Маргарин
|
5
|
5
|
|
7.
|
Сметана
|
5
|
5
|
|
8.
|
Сухарі
|
5
|
5
|
|
9.
|
Масло
вершкове
|
10
|
10
|
|
Вихід:
|
|
310
|
||
Технологія
приготування:
Локшину варять не зливним способом, охолоджують
до температури 60С. Сир протирають, додають сирі яйця, сіль, цукор, перемішують
і з`єднають з відварними макаронними виробами, перемішують. Підготовлену масу
викладають на змащений жиром і посипають сухарями лист шаром 3-4 см, поверхню
розрівнюють, збризкують сметаною, жиром і запікають.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд: запечені макаронні вироби.
Колір: білий з жовтим відтінком.
Смак, запах: властивий макаронним виробам.
Консистенція: макаронів – м`яка.
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
На страву: «Макаронник з м’ясом»
№ п/п
|
Найменування продуктів
|
1 порція
|
||
брутто
|
нетто
|
|||
1.
|
Яловичина(котлетна
маса)
|
162
|
119
|
|
2.
|
Маргарин
столовий
|
6
|
6
|
|
3.
|
Цибуля ріпчаста
|
29
|
24
|
|
4.
|
Маргарин
столовий
|
4
|
4
|
|
5.
|
Макарони
|
72
|
72
|
|
6.
|
Яйця
|
10
|
10
|
|
7.
|
Маргарин
столовий
|
6
|
5
|
|
8.
|
Сухарі мелені
|
6
|
6
|
|
9.
|
Маса
запеченої страви
|
|
265
|
|
10
|
Масло
вепшкове
|
11
|
10
|
|
|
Вихід:
|
|
275
|
|
Технологія приготування
Макарони варять не
зливним способом, охолоджують до 60 С, додають сирі яйця
і перемішують. М'ясо обсмажують і тушкують, а потім пропускають через
м’ясорубку, додають пасеровану цибулю і перець. На
лист, змащений жиром, кладуть рівним шаром половину макаронів, на них – шар
м’ясної начинки, а зверху – другу половину макаронів. Поверхню вирівнюють,
збризкують маслом і запікають.Перед подаванням запіканку кладуть на
тарілку, поливають розтопленим маслом.
Вимоги до
якості
Смак і запах –
властиві макаронним виробам.
Колір кірочки
– золотистий.
Консистенція м’яса
і макаронів – м’яка.
Немає коментарів:
Дописати коментар