Урок №9
Доброго ранку.
Сьогодні у нас
заключний урок виробничого навчання.
Директорська контрольна робота. Вона складається,
як і всі наші завдання з двох частин. Перша
практична, де ви складаєте технологічну картку і готуєте страву. Так як ви не можете тягнути
білети, готувати будете свою улюблену страву. Чим складніша страва і більше
технологічних процесів, тим більший бал при оцінювані. Друга тести. Питання не переписувати.
Тести
1.Через яке сито просіюють цукор перед використанням?
а) через сито з отвором 3 мм;
б) через сито з отвором 5 мм;
в) через сито з отвором 8 мм.
2. Як готують меланж до
використання?
а) його розморожують;
б) його розморожують і проціджують;
в) його прогрівають на водяній
парі.
3. Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?
а) меланж, білки, жовтки;
б) молоко, сиропи, дріжджі;
в) борошно, крохмаль, сухе молоко.
4. Як відкривають кришку
каструлі при варінні?
а) від себе
б) на себе
в)
вверх
5. Як закладають продукти в
рідину для варіння?
а) від себе
б) на себе
в) просто кидають
6.Як закладають продукти в сковорідку під час смаження?
а) від
себе
б) на себе
в) просто кидають
7.Що
таке «фритюр»?
а) суміш рослинних і тваринних
жирів;
б) олія;
в) свинячий жир.
8. На який час тісто для
вареників залишають для набухання клейковини?
а) 30-40 хв
б) 20-30 хв
в) 40-50 хв
9. Якою
товщиною розкачують тісто для вареників?
а) 1- 2 мм
б)
1-1,5 мм
в) 1-1,5 см
10. Скількома
способами формують вареники?
а) трьома способами
б) двома способами
в) чотирма способами
11. В якому цеху
замішують тісто для локшини?
а) в борошняному цеху
б) в соусному відділені гарячого цеху
в) в суповому відділені гарячого цеху
12. В
якому цеху готують страви з локшини?
а) в борошняному
цеху
б) в соусному відділені гарячого цеху
в) в суповому відділені гарячого цеху
13. Якої
товщини випікають млинці?
а) 1,5-2 см
б) 2,5-3 мм
в) 1,5-2 мм
14.
Скільки шарів повинно бути у «Пирогу з млинчиків»?
а) 5-6
б) 7-9
в) 5-8
15. Для млинчиків з м’ясом, сиром тісто підсмажують
а) з двох боків
б)
з одного боку
в)
зовсім не підсмажують
16.
Скільки хвилин запікають «Пиріг з млинчиків» у жаровій шафі?
а) 10
– 15 хв
б) 7-10 хв
в)
15 - 20 хв
17. Скільки вареників подають на
порцію?
а)
8-10
б)
7-8
в)
10-12
18. Скількома способами готують м’ясну
начинку?
а) одним
б)
двома
в)
трьома
19. Що додають для в’язкості в м’ясну начинку?
а) яйця
б)
м’ясний бульйон
в)
соус білий
20. Щоб приготувати начинку ліверну, печінку
а) смажать
б)
варять
в)
припускають
21. З чим подають вареники з маком?
а)
з розтопленим маслом, сметаною
б)
з розтопленим маслом , медом
в) з сметаною , солодкими соусами
22.
З чим подають вареники з ліверною начинкою?
а)
з розтопленим маслом, сметаною
б) з
розтопленим маслом. шкварками з цибулею
в)
підсмаженою цибулею на олії
23. Якою товщиною розкачують тісто для
пельменів?
а) 1,5-2 см
б) 1-1 ,5 мм
в) 1,5-2 мм
24. Скільки пельменів подають на
порцію?
а) 14-15
б) 17-19
в) 15-18
25. Яка маса 1 штуки пельменів повинна
бути?
а) 14-15
б) 13-16
в) 12-13
26. Скільки 3% оцту подають до1 порції пельменів?
а) 15
б) 25
в) 35
27. Скількома способами формують пельмені?
а) одним
б)
двома
в)
трьома
28. Який вихід однієї порції галушок?
а)
200 г
б) 259
г
в) 300
г
29. При якій температурі запікають «Пиріг з
млинчиків»?
а) 160-180ºС
б) 220-230ºС
в) 230-280ºС
30. При якій температурі запікають овочы?
а) 160-180ºС
б) 220-230ºС
в) 250-280ºС
Немає коментарів:
Дописати коментар