середа, 8 квітня 2020 р.


Урок 6
Доброго ранку всім.
 Сьогодні ми продовжуємо тему: Виконання робіт із виготовлення прісного тіста та напівфабрикатів з нього.
    Тема сьогоднішнього уроку: Приготування прісного тіста та формування виробів з нього: пельменів з різними начинками, їх відпуск.
Домашнє завдання:
1. Скласти технологічну карточку (бажано на комп’ютері) і приготувати один із видів пельменів. При оцінювані враховується вид тіста,  способи формування, та вид теплової обробки.
2.Зробити 2  фотографії.
Ми звикли до традиційного варіанту приготування пельменів - просто відварити в підсоленій воді. Але крім цього звичного способу існують і інші. Пельмені можна смажити, варити на пару, тушкувати в горщиках і запікати. Отож   сьогодні для сімейної вечері приготуйте  одну з запропоноавих страв.

 Пельмені в горщиках

·                     пельмені н/ф 20 штук
·                     масло вершкове 3 ст.л.
·                     сметана 4 ст.л.
·                     сир твердих сортів 60 гр.
·                     сіль, перець, зелень за смаком.

приготування:

1. Відварюємо необхідну кількість пельменів до готовності.
         2. Викладаємо зварені пельмені в змащений горщик, додаємо вершкове масло, засипаємо все дрібно порізаною зеленню, а зверху заливаємо все сметаною.
             3. На самий верх натрем твердий сир, закриємо кришкою і відправимо в попередньо розігріту духову шафу до 180-200 градусів до зарум'янювання сиру.

  Пельмені в духовці запечен

·                     1 кг н/ф пельменів;
·                     0,5 кг свіжих печериць;
·                     200 мл жирних вершків;
·                      200 г сметани ;
·                     4 часникових зубця;
·                     1 цибулина;
·                     сіль і перець.
Технологія приготування
1.                 Відваримо пельмені в злегка підсоленій, киплячій воді, лавровий лист посилить смак.
2.                 Готуємо соус, для цього змішуємо сметану з  вершками, до них же додаємо часник, попередньо пропущений через прес.
3.                 Вимиваємо і нарізаємо гриби.
4.                 Очищаємо і шаткуємо цибулю півкільцями.
5.                 У чисту, форму  викладаємо шарами пельмені, гриби і цибулю, заливаємо зверху соусом.
6.                 Запікаємо - 20-25 хвилин

Смажені пельмені

Інгредієнти
·                     1 кг пельменів;
·                     700 р. рослинного масла без запаху.
Для соусу
·                     2 ст. л. сметани;
·                     2 ст. л. майонезу;
·                     3 шт. маринованого огірка-корнішона;
·                     кріп за смаком.
Рецепт приготування
1.                 Приготувати пельмені. Попередньо їх можна заморозити.
2.                 У глибокій каструлі розігріти на сильному вогні рослинне масло.
3.                 Опускати в киплячу олію пельмені порціями, вони повинні бути повністю занурені в масло і не торкатись один одного.
4.                 Коли пельмені будуть насиченого золотистого кольору, витягати їх з олії шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
5.                 Після того як пельмені кілька хвилин полежать на паперовому рушнику, можна перекласти їх на блюдо

 Пригадуємо ступінь нагретості олії ми перевіряли мукою, можна перевірити наступним чином — опустити краєчок пельменя в олію  якщо навколо нього з’являться вируючі бульбашки, значить олія добре розігрілися і готова до обсмажування пельменів.


Немає коментарів:

Дописати коментар