День 5
Тема: Нарізання овочів та грибів, зелені, фруктів, ягід
складними формами
Сьогодні ми будемо нарізати овочі складними формами
нарізки.
Домашнє завдання:
1. нарізати овочі складними формами нарізки.
2.
зробити 2 фотографії.
Складні формами нарізки використовують в основному, як елементи
прикрас. Вони бувають — у вигляді конвалії, пальми, фонтана, пальмової гілки,
хризантеми, дзвіночка, спіралі, лілії, троянди, латаття, зірочок, гребінців та
ін.
Для оздоблення свіжі огірки використовують
необчищеними. Їх нарізують зірочками, гребінчиками. З них виготовляють
дзвіночки, латаття, спіральки.
Свіжі томати, які використовують для
оформлення закусок, мають бути червоними, щільними. Їх нарізують у вигляді
латаття, квітів.
Стручки червоного перцю нарізують дрібними квадратиками, трикутниками,
зірочками, соломкою.
Червону редиску використовують необчищеною. Її нарізують зірочками, спіралькою, дзвіночками, трояндою
та ін.
З моркви вареної нарізують зірочки, квіти.
Цибулю ріпчасту нарізують кільцями, у вигляді хризантеми, водяної лілії.
Хризантема. Використовують велику рівну цибулину з одним зародком стебла. Цибулю
обчищають, миють, зачищають денце. Тонким ножом прорізують цибулину по радіусу
так, щоб лусочки її не відпали, і зсувають шари цибулі в шаховому порядку. Чим
тонші пелюстки "хризантеми", тим вона буде пишнішою. її занурюють у
холодну воду, щоб її пелюстки "розпустилися", її можна підфарбувати
відваром з червоного буряка. Розділивши хризантему на шари, отримують водяну лілію.
Конвалія. За
допомогою кондитерського шприца на пір'я зеленої цибулі наносять краплинки з
майонезу або збитого вершкового масла.
Фонтан. Виготовляють
з цибулі зеленої. В обробленої цибулі від білої частини відрізують пір'я.
Верхню білу частину надрізують уздовж до потовщення на кілька вузеньких
смужок, які відгинають.
Пальмова гілка. Зелене пір'я цибулі розплющують ножем,
надрізують з одного боку, а потім по всій довжині пера з боку надрізів прорізують
і розгортають
Дзвіночки. їх виготовляють із свіжих і солоних огірків, шинки, сиру, сала шпик.
Огірки нарізуютьють на тоненькі кружальця, по радіусу роблять надріз і
згортають у вигляді дзвіночка. Решту продуктів нарізають на тоненькі
квадратики, які також згортають дзвіночком.
Спіраль. Виготовляють із свіжих і солоних огірків, з лимона, моркви,надріз і
розвертають кінці в протилежні боки (зигзагом). Лимони для спіралі карбуються.
Лілія. Виготовляється із свіжих огірків і моркви. Огірок або коренеплід повинен
бути рівним. Верхню частину загострюють, надаючи овочам конічної форми. Тонким
ножем підрізують зверху вниз 3-4 пелюстки так, щоб вони не відпали. Потім
підрізують другий ряд у шаховому порядку щодо пелюсток першого ряду. Після
цього обережно видаляють частину огірка (коренеплоду), що залишилася між
пелюстками. Всередину вставляють тичинки з брукви або ріпи.
Троянда. Нарізують з редиски, брукви, редьки середнього розміру. їх миють,
обчищають і колоподібними рухами по периметру коренеплоду, ближче до основи,
нарізують пелюстки "троянди". Потім, тримаючи ніж паралельно до осі
коренеплоду, підрізують м'якоть, яка виступає за межу основи пелюстків. На
циліндрі, що утворився знову, нарізують пелюсточки в шаховому порядку. На
внутрішньому тонкому циліндрі роблять перпендикулярні горизонтальні вирізи.
Латаття. Вирізують із свіжих огірків, томатів, редиски, яєць. Посередині овочів
або яєць роблять зигзагоподібний надріз, потім розділяють на дві частини із
зубчастою поверхнею.
Немає коментарів:
Дописати коментар