понеділок, 27 квітня 2020 р.


День  5
Тема: Нарізання овочів та грибів, зелені, фруктів, ягід складними формами
Сьогодні ми будемо нарізати овочі складними формами нарізки.
Домашнє завдання:
1. нарізати овочі складними формами нарізки.
2. зробити 2 фотографії.
Складні формами нарізки використовують в основному, як елементи прикрас. Вони бувають — у вигляді конвалії, пальми, фонтана, пальмової гілки, хризантеми, дзвіночка, спіралі, лілії, троянди, латаття, зірочок, гребінців та ін.
Для оздоблення свіжі огірки використовують необчищеними. Їх нарізують зірочками, гре­бінчиками. З них виготовляють дзвіночки, латаття, спіральки.
Свіжі томати, які використовують для оформлення закусок, мають бути чер­воними, щільними. Їх нарізують у вигляді латаття, квітів.
Стручки червоного перцю нарізують дрібними квадратиками, трикутниками, зірочками, соломкою.
Червону редиску використовують необчищеною. Її нарізують  зірочками, спіралькою, дзвіночками, трояндою та ін.
 З моркви  вареної нарізують зірочки, квіти.
Цибулю ріпчасту нарізують кільцями, у вигляді хризантеми, водяної лілії.
Хризантема. Використовують велику рівну цибулину з одним зародком стебла. Цибу­лю обчищають, миють, зачищають денце. Тон­ким ножом прорізують цибулину по радіусу так, щоб лусочки її не відпали, і зсувають шари ци­булі в шаховому порядку. Чим тонші пелюстки "хризантеми", тим вона буде пишнішою. її зану­рюють у холодну воду, щоб її пелюстки "розпус­тилися", її можна підфарбувати відваром з чер­воного буряка. Розділивши хризантему на шари, отримують водяну лілію.
Конвалія. За допомогою кондитерського шприца на пір'я зеленої цибулі наносять крап­линки з майонезу або збитого вершкового масла.
Фонтан. Виготовляють з цибулі зеленої. В обробленої цибулі від білої частини відрізують пір'я. Верхню білу частину надрізують уздовж до потов­щення на кілька вузеньких смужок, які відгинають.
Пальмова гілка. Зелене пір'я цибулі роз­плющують ножем, надрізують з одного боку, а потім по всій довжині пера з боку надрізів про­різують і розгортають

Дзвіночки. їх виготовляють із свіжих і солоних огірків, шинки, сиру, сала шпик. Огірки нарізуютьють на тоненькі кружальця, по радіусу роблять надріз і згортають у вигляді дзвіночка. Решту продуктів нарізають на тоненькі квадратики, які також згортають дзвіночком.
Спіраль. Виготовляють із свіжих і солоних огірків, з лимона, моркви,надріз і розвертають кінці в протилежні боки (зигзагом). Лимони для спіралі кар­буються.
Лілія. Виготовляється із свіжих огірків і моркви. Огірок або коренеплід по­винен бути рівним. Верхню частину загострюють, надаючи овочам конічної фор­ми. Тонким ножем підрізують зверху вниз 3-4 пелюстки так, щоб вони не відпа­ли. Потім підрізують другий ряд у шаховому порядку щодо пелюсток першого ряду. Після цього обережно видаляють частину огірка (коренеплоду), що залиши­лася між пелюстками. Всередину вставляють тичинки з брукви або ріпи.
Троянда. Нарізують з редиски, брукви, редьки середнього розміру. їх ми­ють, обчищають і колоподібними рухами по периметру коренеплоду, ближче до основи, нарізують пелюстки "троянди". Потім, тримаючи ніж паралельно до осі коренеплоду, підрізують м'якоть, яка виступає за межу основи пелюстків. На циліндрі, що утворився знову, нарізують пелюсточки в шаховому порядку. На внутрішньому тонкому циліндрі роблять перпендикулярні горизонтальні вирізи.
Латаття. Вирізують із свіжих огірків, томатів, редиски, яєць. Посередині овочів або яєць роблять зигзагоподібний надріз, потім розділяють на дві частини із зубчастою поверхнею.

Немає коментарів:

Дописати коментар