День 4
Тема: Нарізання овочів та грибів, зелені, фруктів, ягід
складними формами
Сьогодні ми будемо нарізати коренеплоди складними формами
нарізки.
Домашнє завдання:
1. нарізати коренеплоди складними формами нарізки.
2.
зробити 2 фотографії.
До складних (фігурних форм) нарізування
картоплі належать: бочечки, груші, кульки, горішки, часнички, стружка, спіраль (рис.
16). При нарізуванні бочечок, кульок, горішків, груш вручну застосовують спосіб обточування.
Бочечки. Картоплю середнього розміру
обрізують з двох протилежних боків, потім обточують, надаючи форму бочечки (див. рис. 17).
Використовують для варіння і
подають на гарнір до риби вареної і припущеної.
Часнички. Сиру картоплю спочатку обточують
бочечками, потім розрізують уздовж на кілька частин. У кожній частині по грані
роблять невелику виїмку. Використовують
для приготування перших страв.
Кульки, горішки, груші вирізують з сирої картоплі за допомогою спеціальних виїмок або застосовують спосіб обточування. Використовують
для варіння і смаження у фритюрі.
Стружка. Бульбам сирої картоплі надають форму циліндра
2-3 см заввишки, діаметром 3-4 см , потім по окружності з нього зрізують стрічку 2,0-2,5 мм завтовшки і 25-30 см завдовжки
Стрічку складають бантиком,
перев'язують ниткою і смажать у
фритюрі. Використовують на гарнір.
2-
Спіраль. Для нарізування картоплі спіраллю
застосовують спеціальний інструмент (рис. 10). Нарізану спіраллю картоплю використовують
для смаження у фритюрі.
Шпалки. При цій формі нарізування
застосовують карбувальний ніж. Використовують для смаження у фритюрі.
Немає коментарів:
Дописати коментар