понеділок, 27 квітня 2020 р.


День  4
Тема: Нарізання овочів та грибів, зелені, фруктів, ягід складними формами
Сьогодні ми будемо нарізати коренеплоди складними формами нарізки.
Домашнє завдання:
1. нарізати коренеплоди складними формами нарізки.
2. зробити 2 фотографії.
До складних (фігурних форм) нарізування картоплі належать: бочечки, груші, кульки, горішки, часнички, стружка, спіраль (рис. 16). При нарізуванні бочечок, кульок, горішків, груш вручну застосовують спосіб обточування.
Бочечки. Картоплю середнього розміру обрізують з двох протилежних боків, потім обточують, надаючи форму бочечки (див. рис. 17). Використовують для варіння і подають на гарнір до риби вареної і припущеної.
Часнички. Сиру картоплю спочатку обточують бочечками, потім розрізують уздовж на кілька частин. У кожній частині по грані роблять невелику виїмку. Використовують для приготування перших страв.
Кульки, горішки, груші вирізують з сирої картоплі за допомогою спеці­альних виїмок  або засто­совують спосіб обточування. Вико­ристовують для варіння і смаження у фритюрі.
Стружка. Бульбам сирої кар­топлі надають форму циліндра
2-3 см заввишки, діаметром 3-4 см, потім по окружності з нього зрізують стрічку 2,0-2,5 мм завтовшки і 25-30 см завдовжки  Стрічку складають бантиком, перев'язують ниткою і смажать у фритюрі. Використовують на гарнір.
Спіраль. Для нарізування картоплі спіраллю застосовують спеціальний інстру­мент (рис. 10). Нарізану спіраллю картоплю використовують для смаження у фри­тюрі.
Шпалки. При цій формі нарізування застосовують карбувальний ніж. Викори­стовують для смаження у фритюрі.

Немає коментарів:

Дописати коментар