пʼятниця, 13 листопада 2020 р.

 

День № 5 (13.11) 

Сьогодні пятниця. Розклад памятаєм. Зазвичай  у нас виробниче навчання. Ми з вами розпочинаємо гову тему: «Виконання робіт середньої складності з приготування соусів»

      Тема уроку:  «Технологія приготування основних і похідних соусів

      Сьогодні ми навчимось готувати   основні і  похідні  соуси до страв з м’яса, риби, птиці, субпродуктів, страв з овочів, круп та бобових.

         Перш чим приступити до уроку   спочатку, я хочу назвати прізвища тих, хто найкраще справився з тестами: Богданов Андрій, Івасенко Олексій та Макаренко Надія, першими виконали роботи: Варич Маргарита і Кульбаба Каріна, за що отримали по додатковому балу. Найкраща прізентація у Чернікової Катерини.

Ще хочу показати вам кращі роботи з виконання  домашнього завдання.








       

                     А тепер приступим до уроку.  Ви знаєте, що українська кухня налічує сотні рецептів, які характеризуються простотою приготування і неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Особливою популярність в Україні користуються соуси, які готуються до м’ясних, круп’яних, овочевих та рибних страв. Cоус – це додатковий компонент страви з напіврідкою консистенцією, який використовують у процесі її приготування, або подають до готової страви для поліпшення смаку, аромату і зовнішнього вигляду. Добре приготовлені і правильно підібрані соуси урізноманітнюють смак і зовнішній вигляд їжі, роблять її більш соковитою, що полегшує її засвоєння. Підбирати соуси до окремих страв потрібно вміло, враховуючи технологію приготування та хімічний склад компонентів, які входять до складу страви. Смачні соковиті підливи завжди були невід’ємною частиною всіх святкових столів та банкетів.




 











Домашне завдання:

      10-12б - приготувати похідні соуси від червоного та білого + технрлогічна картка +відео приготування + відповіді на три номінації теоретичних завдань.
      7-9 б -приготувати похідні соуси від червоного та білого + технрлогічна картка +2 фото+ відповіді на першу та другу номінації теоретичних завдань.
 

        4-6 б- приготувати основні соуси  червоний та білий + технрлогічна картка +2фото + відповіді на першу номінацію теоретичних завдань.

Номінації теоретичних завдань





Термін виконання до 19.11

Увага !!!

Прошу робити фото разом з стравами, так щоб було видно обличчя.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар