понеділок, 23 березня 2020 р.


Урок №1
Сьогодні вівторок. Зазвичай  у нас виробниче навчання. Розклад памятаєм.
Напевно, кожен із нас запитував себе, що приготувати на обід. Адже, з одного боку, не хочеться довго поратись на кухні, а з іншого, хочеться смачних домашніх страв. Тому я пропоную вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на обід дуже швидко, при цьому будете насолоджуватись їх смаком і відрацьовувати дистанційно сьогоднішній урок.
Тема уроку: «Смажені овочі».
Готувати будем картоплю смажену у фритюрі та капусту в тісті . Ці страви широко використовують як у меню ресторанів, так і в кафе, їдальнях. Ми з вами ці страви готуємо  вдома, тому що вони швидкі в приготуванні, мають дуже гарний зовнішній вигляд. Картоплю фрі можна подавати як самостійну страву, а також як гарнір до риби, м’яса. Тож сьогодні  я вам самим пропоную спробувати приготувати ці страви, їх смак і зовнішній вигляд буде залежати від того, як гарно ви засвоїли матеріал з теоретичних занять, та як будете дотримуватись технології приготування.
Щоб перевірити з теоретичні знання ви даєте відповіді на питання (надсилаєте мені у viber, тільки не в групу, щоб не списували).
 З  конпектів повторюєм будову фритюрниць,   електро і газових плит (устаткування) та правила техніки безпеки (охоронуа праці).
Складаєм технологічні карточки (облік, калькуляція і звітність)
Щоб перевірити практичні вміння надсилаєте дві фотографії: першу-подача стпави, друга – з вами (кидаєм в блог).

Закінчіть подані речення:
1. Для смаження використовують овочі попередньо
зварені і … ..
2. Овочі смажать двома способами … і … .
3. Перед смаженням овочі … .
4. Овочі смажать з обох боків до утворення … … ..
5. Щоб під час смаження не розбризкувався жир, овочі попередньо …
6. Для смаження у фритюрі краще використовувати суміш
… і … жирів.
7. Підготовлену картоплю промивають у … воді і … .
8. Для страви «Картопля смажена у фритюрі пай», картоплю нарізають … .

9. Картоплю фрі посипають дрібною сіллю і … ..
10. Консистенція смажених овочів … , кірочка .
11. Цибулю для страви «Цибуля фрі», спочатку нарізають кільцями а потім обкачують у … .
12. Капусту для страви «Капуста в тісті» нарізають … і попередньо відварюють.

Тести
1. Як нарізають капусту для страви «Капуста в тісті»?
а) часточками;
б) соломкою;
в) брусочками.
2. Для чого промивають нарізану картоплю водою?
а) щоб видалити домішки;
б) щоб видалити крохмаль;
в) щоб видалити пісок.
3. Яку теплову обробку використовують після нарізання капусти?
а) варіння;
б) смаження;
в) припускання.
4. Яка температура фритюру для картоплі фрі?
а) 120-150ºС;
б) 170-180ºС;
в) 110-130ºС.
5. Яке тісто готують для приготування капусти в тісті?
а) прісне;
б) дріжджове;
в) кляр.
6. Як обсушуємо картоплю перед закладанням у фритюр?
а) серветкою;
б) на повітрі;
в) у жарові шафі.
7. Яким способом смажимо капусту в тісті?

а) основним;
б) у фритюрі;
в) у жарові шафі.
8. Яку суміш жирів краще використовувати для фритюру?
а) рослинний і молочний;
б) риб’ячий і рослинний;
в) рослинний і тваринний.
9. Яке співвідношення води і борошна беруть для приготування тіста кляр?
а) 1:1;
б) 1:2;
в) 1:3.
10. Скільки часу смажимо картоплю у фритюрі?
а) від 15 до 20 хв;
б) від 10 до 15 хв;
в) від 2 до 8 хв.
Виробничі ситуації
1. Під час смаження картоплі жир розбризкується, яка допущена помилка?
2. Шматочки картоплі обсмажуються не рівномірно, яка причина?
3. Картопля при смаженні злипається, яка причина?
4. Довго не утворюється рум’яна кірочка, яка причина?
5. Після занурення картоплі у жир вона стала горіти, яка причина?
6. Тісто стікає і не тримається на капусті, яка допущена помилка?



Немає коментарів:

Дописати коментар