14.01.2021
Доброго ранку.
Сьогодні ми
продовжуємо тему: «Виконання робіт середньої складності з приготування страв з яєць
та сиру»
Тема
уроку: «Технологія приготування страв з
яєць.»
Готувати ми будемо знову омлети. Давайте
пригадаємо, класифікацію омлетів.
Омлет натуральний смажений: підготовлені яєчні продукти
з’єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до утворення на
поверхні піни. Масу виливають на розігріту сковорідку з вершковим маслом і
смажать до її загусання. Омлет натуральний паровий : підготовлену омлетну масу
виливають у форми і варять на пару до загусання.
Омлет змішаний: гарнір готують як для яєчні з гарніром. Заливають омлетною
масою. Смажать і подають. Вимоги до якості Омлет, підсмажений у формі пиріжка,
має світло – жовтий колір, хвилясту поверхню, пухку, соковиту консистенцію. Не
допускаються відокремлення рідини, ознаки псування яєць, наявність шкарлупи.
Страви з яєць не підлягають зберіганню. Класифікація омлетів.
На минулому уроці ми готували: омлет натуральний та омлет фарширований.
Омлет фарширований
Домашне завдання:
10-12б – приготувати омлет змішаний (з
6-10 яєць) або запечений+ скласти технологічну картку +відео приготування.
7-9 б приготувати омлет змішаний (з 6-10 яєць) або запечений +слайд - шоу приготування .
4-6б- б приготувати за даними технологічними картками одну із страв + слайд - шоу приготування або 2 фото.
Технологічна
картка
Омлет зі шпиком
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 порцію, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Яйця |
2 шт |
80 |
Молоко |
30 |
30 |
Маса омлетної суміші |
- |
110 |
Шпик |
5 |
5 |
Вихід: |
- |
125 |
Технологія
приготування
Яйця обробляють, випускають зі
шкарлупи в посуд, додають молоко, сіль, перемішують. Омлетна маса готова. Шпик
зачищають, нарізають кубиками, обсмажують, заливають омлетною сумішшю і смажать
5-7 хвилин.
Подають омлет змішаний на мілкій столовій тарілці, надаючи форму пиріжка оформляють зеленю. температура подавання – 650С.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - порціонний омлет має форму
продовгуватого пиріжка, политий вершковим маслом.
Смак і запах -свіжих
смажених яєць і шпику; смак в міру солоний.
Колір -
поверхня рум’яна ,золотиста, на зрізі світло-жовтого кольору.
Консистенція - м’яка,
Технологічна
картка
Омлет, змішаний
з м’ясними продуктами
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 п, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Яйця |
2 шт |
80 |
Молоко |
30 |
30 |
Маса омлетної суміші |
- |
110 |
Маса вершків |
5 |
5 |
Шинка варена |
34 |
34 |
Масло вершкове |
2 |
2 |
Маса готових м’ясних продуктів |
- |
30 |
Маса смаженого омлету |
|
130 |
Масло вершкове |
5 |
5 |
Вихід: |
- |
135 |
Технологія
приготування
Яйця обробляють, випускають зі
шкарлупи в посуд, додають молоко, сіль, перемішують. Шинку варену зачищають,
нарізують кубиками, обсмажують, додають жир для смаження омлету, заливають
омлетною сумішшю, перемішують і смажать.
Подають омлет змішаний на мілкій столовій тарілці, поливають розтопленим
вершковим маслом, оформляють зеленню. Температура подавання – 650С.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - порціонний омлет , политий
вершковим маслом.
Смак і запах - яєць і м’ясних
продуктів; смак в міру солоний.
Колір - поверхня рум’яна, золотиста, на
зрізі світло-жовтого кольору.
Немає коментарів:
Дописати коментар