четвер, 14 січня 2021 р.

                                           14.01.2021

  Доброго ранку. 

 Сьогодні ми продовжуємо тему: «Виконання робіт середньої складності з приготування страв з яєць та сиру»

      Тема уроку:  «Технологія приготування страв з яєць

Готувати ми будемо знову омлети. Давайте пригадаємо,  класифікацію омлетів.

Омлет натуральний смажений: підготовлені яєчні продукти з’єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до утворення на поверхні піни. Масу виливають на розігріту сковорідку з вершковим маслом і смажать до її загусання. Омлет натуральний паровий : підготовлену омлетну масу виливають у форми і варять на пару до загусання.

Омлет змішаний: гарнір готують як для яєчні з гарніром. Заливають омлетною масою. Смажать і подають. Вимоги до якості Омлет, підсмажений у формі пиріжка, має світло – жовтий колір, хвилясту поверхню, пухку, соковиту консистенцію. Не допускаються відокремлення рідини, ознаки псування яєць, наявність шкарлупи. Страви з яєць не підлягають зберіганню. Класифікація омлетів.

 Омлет фарширований: окремо смажать натуральний омлет. Окремо готують гарнір. Формують і подають.


На минулому уроці ми готували: омлет натуральний та омлет фарширований.

         
                         

Омлет фарширований



Сьогодні ми будемо готувати: омлет змішаний та запечений.




            види подачі



Домашне завдання:

      10-12б – приготувати омлет змішаний (з 6-10 яєць) або запечений+ скласти технологічну картку +відео приготування.

      7-9 б приготувати  омлет змішаний (з 6-10 яєць) або запечений +слайд - шоу приготування .

4-6б- б приготувати за даними технологічними картками одну із страв + слайд - шоу приготування або 2 фото.

Технологічна картка

Омлет зі шпиком

 

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 порцію, г

Брутто

Нетто

Яйця

2 шт

80

Молоко

30

30

Маса омлетної суміші

-

110

Шпик

5

5

Вихід:

-

125

    

 

Технологія приготування

Яйця обробляють, випускають зі шкарлупи в посуд, додають молоко, сіль, перемішують. Омлетна маса готова. Шпик зачищають, нарізають кубиками, обсмажують, заливають омлетною сумішшю і смажать 5-7 хвилин.

Подають омлет змішаний на мілкій столовій тарілці, надаючи форму пиріжка оформляють зеленю.  температура подавання – 650С.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - порціонний омлет має форму продовгуватого пиріжка, политий вершковим маслом.

Смак і запах -свіжих смажених яєць і шпику; смак в міру солоний.

Колір - поверхня рум’яна ,золотиста, на зрізі світло-жовтого кольору.

Консистенція - м’яка,

 


Технологічна картка

Омлет, змішаний з м’ясними продуктами

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Яйця

2 шт

80

Молоко

30

30

Маса омлетної суміші

-

110

Маса вершків

5

5

Шинка варена

34

34

Масло вершкове

2

2

Маса готових м’ясних продуктів

-

30

Маса смаженого омлету

 

130

Масло вершкове

5

5

Вихід:

-

135

 

 




Технологія приготування

Яйця обробляють, випускають зі шкарлупи в посуд, додають молоко, сіль, перемішують. Шинку варену зачищають, нарізують кубиками, обсмажують, додають жир для смаження омлету, заливають омлетною сумішшю, перемішують і смажать.

         Подають омлет змішаний на мілкій столовій тарілці, поливають розтопленим вершковим маслом, оформляють зеленню. Температура подавання – 650С.

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - порціонний омлет , политий вершковим маслом.

Смак і запах - яєць і м’ясних продуктів; смак в міру солоний.

Колір - поверхня рум’яна, золотиста, на зрізі світло-жовтого кольору.

Консистенція - м’яка, соковита. 

 

 


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар